MENARIK ! DARI BLOG LAIN.

Tuesday, 30 April 2013

KEPUTUSAN GIVEAWAY BY ARA CRAFT DAH DITENTUKAN. WAHHHHH UNTUNGLAAA !


Assalamualaikum, 

KEPUTUSAN CABUTAN GIVEAWAY TELAH DITENTUKAN!! Berikut merupakan golongan-golongan yang bertuah. Yang tak menang, tak apa jangan sedih. Lain kali boleh cuba lagi.






6 pcs TULIP FELT FLOWER :



 4 pcs HEART SHAPED KEYCHAINS:
1) 66 IEFA WAHAB
3) 102 Karen Nisa
4) 101 ETHA AS

&&&&&
TOP REFERRAL DIMENANGI OLEH 
Terima kasih kerana naikkan trafik blog saya. Nanti saya akan kasi hadiah special punya! 


TAHNIAH diucapkan kepada yang berjaya. Untuk menuntut hadiah kengkorang semua, silalah PM saya di page saya ataupun terus emelkan ke amalina_rahim@yahoo.com beserta (NAMA PENUH, ALAMAT, NO PHONE) dan nyatakan sekali nombor cabutan anda beserta hadiah dimenangi. Sila lakukan dalam masa 7 HARI sahaja. Kalau takde respon, saya akan pilih pemenang baru. Haaaaa, jadi jom laju laju hantarkan details peribadi anda kepada saya. Terima kasih sekali lagi kerana sudi join GA Sulung saya ni *terharu* nanti kita buat lagi tau! Teruskan menyokong hasil seni kraftangan ARa Craft!! xoxo




SENARAI NAMA #1 GIVEAWAY BY ARa CRAFT


Assalamualaikum. 

Sorry sebab buat korang lama sangat menunggu. Minggu lepas minggu yang sangat pack, penuh dengan kelas dan minggu ni pulak final exam. Jadi harini baru berpeluang update senarai nama peserta giveaway. Saya susun ikut tarikh dan waktu korang join, barulah adil kan. Saya akan gunakan khidmat random.org untuk pilih pemenang. Insyaallah malam ni akan  diumumkan peserta yang bertuah tu. Jadi nantikannnnnn :)


23/3/2013

1)      NOR ARIFAH ZULKIFLI
2)      SAYE SF
3)      NORMAH ABDULLAH
5)      CHE NOOR AZLINA
6)      NURUL NABIHAH
25)   NORSHARLINDA MD IDRIS
30)   http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/current-chapter-1-giveaway-by-ara-craft.html
31)   AME RODWAY
32)   SITI ARMIZA ISMAIL

24/3/2013

41)   FATIN DIANA
42)   INA LIA
43)   ATIQAH ZULKIFLI
44)   AMY FENDI
45)   TI AISHAH
48)   SUZAITUL ZAKARIA
49)   EIYLA EYLA
53)   NOOR AZEAN RAMLAN

25/3/2013

58)   CIK FARA
60)   NORSYAKIRAH RASHID II
62)   AIIDA NEYNOT CRAFT
63)   INTAN SURAYA AZMI
64)   WANIEY CRAFT
65)   KAKYONG WANI
66)   IEFA WAHAB
67)   HIJABKU KERANAMU
68)   BLACKSUTERA WAHID
69)   ZAHARAH OMAR

26/3/2013

71)   MUMMY ADRIANA
73)   SITI FATIMAH MAN

27/3/2013

77)   TWITIES SEDAP
78)   INA INOT
79)   AFIQ ADLY
80)   PUTERI ALAM
81)   ESM ROSZALIZA ABDUL NYZAM
82)   ADINDA QASEH

28/3/2013

85)   HAFIY WAFIY
87)   SYIFA NUR AINA

29/3/2013

90)   NORSAHIZATULBTSAHIMI BINHAJIABDULGANI BINHUSSIN
91)   MONALIZA MUSTAPHA

30/3/2013

94)   http://malihah-dan-giveaway.blogspot.com/2013/03/1-giveaway-by-ara-craft.html 

31/3/2013

96)   ADILAH AZIZAH JAAFARALI
97)   NUR EASYAN
98)   DIEBA ADIEBA II
99)   TEHAH NUR
100)  AMIR MIERA EZYAN

1/4/2013

101)  ETHA AS

2/4/2013

102)                       KAREN NISA
104)                       http://liyanarohazi.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
105)                       http://gulakekapas.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

4/4/2013

106)                       NIA LIYANA
107)                       http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
108)                       HANA CRAFTCRUMB
109)                       ROSA CABALLO

5/4/2013

110)                       http://nurull-syafiyqa.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
111)                       http://kotak-aku.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

6/4/2013

112)                       http://ceritaakulahh.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
113)                       http://fatin04.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

7/4/2013

115)                       AYUNI TUKIMAN

8/4/2013

116)                       http://hujanrainbow.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
117)                       HAWEZ  AHMAD

9/4/2013

119)                       DINIEY SHAPRI

10/4/2013

120)                       INTAN PERMATA
121)                       CEMPAKA SARI
122)                       UMMU HUMAIRA
123)                       HAJARATULASWAD CRAFT
124)                       http://arunahakirah.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
125)                       NIENIE DE CRAFT

12/4/2013

126)                       FAR DILLA
127)                       http://akuinginmenang.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
128)                       http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
129)                       http://lalazarryn.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
130)                       http://princesaiziz.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
131)                       http://saidatulhafizah.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
132)                       http://anis-tikah.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

13/4/2013

133)                       http://duniagadisungu.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
134)                       http://nadhirahnida.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
136)                       http://cikgadismenulis.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

14/4/2013

137)                       INTAN PERMATA

15/4/2013

138)                       AIN NASUHA ARIFFIN

16/4/2013

139)                       http://vipdreamland.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
140)                       http://misscutebear.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

17/4/2013

141)                       http://nuraribahizni.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

142)                       SUPERNADDYSS.BLOGSPOT.COM

18/4/2013

143)                       http://fantasticablog45.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

19/4/2013


20/4/2013

145)                       http://ikajohans.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

21/4/2013

147)                       http://nuralia-biey.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
148)                       http://isyahsazalee.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html

22/4/2013

149)                       http://mynameisginger.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html
150)                       http://audrydowi.blogspot.com/2013/04/1-giveaway-by-ara-craft.html


Tuesday, 23 April 2013

#1 GIVEAWAY by ARA CRAFT

NOTA: INI ADALAH STICKY POST. SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK MEMBACA ENTRI TERBARU.
Assalamualaikum.


Seperti yang dijanjikan, genap sahaja bisnes online saya setahun maka saya akan mengadakan Giveaway yang terbuka kepada RAKYAT MALAYSIA SAHAJA. Ini untuk menghargai sokongan kalian semua yang tak putus putus menempah hasil kraf saya dan mempercayai hasil kraftangan saya walaupun tidaklah sebegitu arif seperti krafter yang otai diluar sana. Tetapi alhamdulillah, ada sahaja rezeki untuk saya daripada-Nya.

Maka, dengan ini saya mengumumkan dan merasmikan #1 GIVEAWAY by ARA CRAFT. Horreyyy. Untuk menyertai GA ini tersangatlah mudah. 


SYARAT-SYARATNYA :

  •  Follow blog ARa Craft [LINK] (WAJIB)
  •  Follow blog kedua saya [LINK] (OPTION)
  • Like page rasmi ARa Craft [LINK] (WAJIB)
  • Buat satu entry yang bertajuk #1 GIVEAWAY by ARA CRAFT dan hendaklah COPY banner GA di entry anda. (WAJIB)
  • Tinggalkan link enty anda di ruang komen di bawah. (WAJIB)
  • Letakkan banner GA di sidebar blog anda (OPTION)


Dah ikut syarat-syaratnya? Nak tahu dapat hadiah apa? Gambar hadiah tak dapat dimasukkan lagi kerana masih lagi belum siap sepenuhnya dan akan [DIUPDATE] dari semasa ke semasa. Ada juga hadiah disediakan untuk TOP REFERRAL so jangan lupa untuk letakkan GA ni di sidebar ataupun tag seramai mungkin untuk berpeluang menjadi TOP REFERRAL! 

SENARAI HADIAH: [AKAN DIUPDATE]

  • 2 pcs ID CARD HOLDER .
  • 4 pcs CUTE OWL KEYCHAINS.
  • 6 pcs TULIP FELT FLOWER
  • 4 pcs HEART SHAPED KEYCHAINS.

SPECIAL FOR TOP REFERRAL :
  • Hadiah Misteri 


Pemenang akan dipilih melalui http://www.random.org/ . Tempoh GA hanyalah sebulan sahaja dan berakhir pada 23 April nanti. Hanya peserta yang cukup syarat sahaja akan di listkan dalam senarai. Jadi, semoga berjaya diucapkan kepada semua. :)


Friday, 12 April 2013

My Wishlist

Assalamualaikum..

Hari minggu akhirnya tiba. Hari yang dinanti nantikan untuk bukak kedai. Ngehehe. Student lain waktu macamni semua rehat dan keluar lepak dengan kawan kawan tapi saya bukak kedai! Huhu takpa, ini juga merupakan hobi saya dan saya sukakannya. Kali ni nak bercerita tentang cita cita saya yang nak memiliki sebuah BigShot yang murah dan berkualiti tinggi. Tadi godek godek dalam facebook, terjumpa sorang crafter tu jual murah la jugak tak sampai RM500 tapi pre-order la. Mungkin stok akan sampai bulan Jun nanti.

Jenuh saya fikir, nak beli ke taknak. Kalau beli, insyaallah kalau usaha gigih dapat balik modal balik. Lagipun takda la mengadu sakit tangan lagi gunting kain felt bebanyak. Huhu sebab gelek gelek je dah terpotong. Tapi kena guna dies la. Nak beli dies tu pulak kena guna duit lagi. Bukan harga seringgit dua. Paling kurang pun modal nak beli bigshot dan dies dies dia yang cecomel dalam bawah RM1000 kot. Fuhhh fikir panjanggggggg.



Inilah wajah bigshot yang banyak memudahkan kerja krafter.

Ikutkan hati memang nak sangat sangat tapi kena la tanya orang terdekat dulu. Takut diorang ada pendapat masing-masing. Lagi satu, berat bigshot ni lebih kurang dalam 5 hingga 6kg jugak. Terfikir macamana nak angkut ke hostel dan setiap kali pergi praktikal ke hospital. Dah la naik bas je nak travel kemana mana. Jenuh ni nak mengusung. Dah sama berat dengan buku rujukan Anatomy & Physiology dah ni. Phewww


Ni contoh die-namics (dies) untuk digunakan bersama pemotong bigshot. Mungkin paling murah pun RM50 kot. Kot laaa..

Nak tengok hasil yang boleh dapat melalui dies dan bigshot ni tak? Tadaaaaaa !!


Bunga ni mengunakan Royal Rose Die-namics. Cantik kan. Unik sangat sangat. Cuba bayangkan kalau kena gunting, jenuh ni nak siap. Dah tu pulak kalau dapat tempahan bulk order, bengkak jari ni. Lagi satu, potongan dia nampak licin dan kemas je kalau guna bigshot ni kan.




Doakanlah saya dimurahkan rezeki dan dijauhi sifat tamak haloba dan semoga dapat mecapai benda yang di idam-idamkan ini. Amin.

TOP 5 REFERRAL FOR MY GIVEAWAY

Assalamualaikum..


Haiii, malam ni tergerak hati nak tengok penyumbang trafik untuk GIVEAWAY ARA CRAFT . Yelah, sebab merekalah banyak orang join GA saya. Terharu tau. Tunggu jelah hadiah ekslusif dari pihak saya ya untuk usaha gigih promosikan GA saya kali ni. Tapi nak pilih yang paaaaliiingggg TOP sebagai pemenang bertuah. Dah kata ekslusif, mestilah nak seorang pemenang je kan. Untuk pemenang bagi hadiah lain pun ada, tapi tu dipilih melalui random.org. Jom tengok 5 blog yang bakal menjadi TOP REFERRAL bagi GA saya.


Kalau tak nampak yang saya printscreen tu, ni senarai link mengikut turutannya. Jommm g terjah blog mereka semua. Biar deorang pulak terkejut dapat traffic yang banyak. Hehehe


Rasanya petua diorang dapat menyumbang traffic yang banyak kat GA ni adalah sebab diorang letak banner GA saya ni dekat sidebar blog diorang. Jadi bila ada yang berkunjung kat blog mereka, dan ramai tertarik hati nak join GA ni. Wawawa bestnya. EH kejapppppp, korang sempat lagi la kejar diorang semua ni. Ada lebih kurang 11 hari lagi sebelum GA ni berakhir. Jommmmm ajak kawan kawan reramai join GA ni. Tag mereka dan pacakkan Banner GA ni kat sidebar blog korang... Jommmmm. 

Belum join  GA? Klik ----> SINI

Thursday, 4 April 2013

PINKY LION : ADOPT ME PLEASE

Assalamualaikum..

Haiii ni pertama kali buat keychains singa. comel tak? Belum berpunya lagi ni, sebab masih panas panas lagi ni Hihi.



PINKY LION. Adopt me please ~
Materials : 100% felt (handsew)
Size : 10cm x 9cm
Price : RM6/pcs


Apaaaa, tak berkenan kat warna ni? Nak warna lain, nak banyak banyak bijikk? Mehhh ramai ramai PM saya kat sini https://www.facebook.com/aracraft21 .

Tuesday, 2 April 2013

Awanano Yaya

Assalamualaikum..

Sebenarnya gambar dah lama tapi baru teringat nak buat entri. Jangan risau, entri ringkas je ni sebab dah lewat malam dan esok ada kelas full dari 8 pagi sampai 5 petang. Fuhhh. Jom layan gambar kat bawah ni dan alhamdulillah dah berjaya diterbangkan ke Negeri Jelapang Padi dah. 

Yaya request nak brooch yang besaq punya katanya nak letak kat beg kasi style sikit. Lebih kurang sebesar tapak tangan jugak la saiznya dan saya letak dua brooch kat belakang muntut awanano si Yaya ni nak kasi stabil hehe. 

CLOUD BROOCH 
Colour : Light Blue
Material : 100% Polyester Felt
Size : approximately my palm :P
Status : SOLD to Yaya

PAPER CLIPS


Dan ini adalah freeeeeeeeeeeee gift untuk Yaya ! Sebab dah lama sangat peram order dia ni. I'm sorry. Jangan serik lagi nak shopping kat ARa Craft tau !! :D

Saturday, 30 March 2013

Heart Shaped Wedding Pillow

Assalamualaikum..

Haiii korang! Saya dah balik kolej dan sekarang sedang curi curi masa menjahit sebijik bantal kat hostel. Sempatlah siap dalam masa tiga hari. Kadang kadang bawak kain merah putih tu dan jahit bunga dalam kelas time tunggu lecturer masuk. Bukan ape, kenalah pandai manfaatkan masa yang ada! Hihi. Ni first time buat bantal guna flannel berbentuk Love ni. Selalunya bentuk petak petak je tapi memandangkan nak kasik kat orang baru lepas naik pelamin, kenalah ada ilusi romantis dan sweet sikit! Jenuh jugak nak jahit sebab bentuk dia macamni maklumlah semuanya jahitan tangan.


Heart Shaped Pink Pillow with Sweet Flowers




Dikesempatan yang ada ini juga saya nak ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada Nurul Yaqin a.k.a Kak Eqin yang sangat gojes pakai baju pengantin tu. Semoga berbahagia dengan pasangannya, Abg Fairus. Terimalah hadiah tak seberapa tapi penuh dengan kasih sayang dari saya ni sebagai pengganti tak dapat gi kenduri. 





 Bagi yang berminat nak order untuk dihadiahkan kepada pasangan pengantin baru atau kat awek ke ape ke, laju laju komen kat bawah ni ataupun terus direct cari saya kat page saya ye! Barulah rare kasik hadiah cemnihhh kat pengantin. Yedak? Psssssttt, cuba bilang ada berapa kelopak bunga kat bantal tu?



22 bijik jawapan dia! Byeeeeeee :))

Sunday, 24 March 2013

REVIEW SPONSOR FOR MY GIVEAWAY

Assalamualaikum..

Untuk Giveaway pertama saya ini, semuanya hadiah saya buat sendiri khas untuk pemenang KECUALI hanyalah Tulip Felt Flower.  Bunga yang diperbuat dari felt ni telah dihasilkan oleh kawan baik saya yang baru berjinak jinak dalam dunia kraf tetapi mempunyai bakat yang sangat besar!

Harga yang ditawarkan adalah sangat berpatutuan. Tapi takleh guna Baucer Buku 1 Malaysia tau! Haha. Untuk GA kali ni beliau telah mensponsor sebanyak 6 kuntum khas untuk 3 pemenang sahaja. Wahhh, setiap pemenang dapat 2 kuntum sorang. Nanti boleh letak atas meja study atau meja kat opis. Mesti lagi semangat nak buat kerja kan bila warna warni je atas meja! Untuk pakwe pakwe pulak, boleh hadiahkan dekat makwe, mak, adik ataupun mak mertua! Hehe



Jika berminat untuk menempah untuk buat doorgift hantaran kawin ke, majlis harijadi atau apa apa saja majlis keramaian dan nak kasik bunga yang RARE kepada tetamu, ya anda membuat pilihan bijak jika memilih bunga tulip yang diperbuat dari material felt ni. Sangat unik, cantik dan semua orang akan terpegun. "Wahhh kelas kau Jah!" 

Untuk order, boleh menggunakan saluran page saya ataupun boleh juga terus ke facebook beliau tapi jangan mengurat tau! Hehe. Klik SINI 

Bagi yang belum join GA saya tu, cepat cepat join sekarang kalau tak melepas!! Klik SINI untuk join.

Saturday, 23 March 2013

HAPPY BIRTHDAY TO ME!

Assalamualaikum and Hi,




Short entry-------
 I just want to wish Happy Birthday to my online shop which I named it as ARa Craft. I hope I can expand moreeeeee and moreeeee my talents in this kind of job.

I love my job and Insyaallah I will manage my online shop as good as I can. Wish me luck please.



Gahhhh, I'm so tired preparing for my first giveaway. I hope I can do it as fast as I can before I went back to Nilai soon!



Thursday, 21 March 2013

Syhhhhhh.. Giveaway?

Assalamualaikum..

Hip hip hoorayyy dua hari lagi birthday ARa Craft yang pertama. Jadi sebab gembira punya pasal, rasa nak bagi keychains free je kat you olsssss semua. Tunggu tau, saya tengah jahit ni hadiah hadiah dia. Jemputlah join giveaway nanti ye. Kalau bertuah, dapat la merasa pegang hasil kraf saya yang tak seberapa punya nya pun. Huhu.

Cekidaut gambar kejadian memotong kain felt ni.


Satu je! Hehe nantikan yang seterusnyaa.....


TEMPAHAN DARI KAK NINA

Assalamualaikum..

Kak Nina dah lama tempah nak sebijik bantal dan ID Card Holder tapi disebabkan material tak cukup dan sibuk sangat berpraktikal jadi asyik tak berkesempatan nak siapkan tempahannya. Alang-alang saya dah dapat cuti seminggu sebelum balik ke kolej ni apeeee lagi jom kita gaul gaul kain flannel ni dengan fiber dan POMMMMM jadilaaaaaahhhhhh ini,




Ini pulak ID Card Holder yang nak dicampur warna. Kak Nina request nak colour turquoise kat depan dan belakangnya tak kisah warna apa. Tapi semalam waktu bagitahu campur warna pink, Kak Nina cakap dia tak suka warna pink. Halamakkkk cuak jugak kang dia tak berkenan!! Tapi syukur lepas tunjuk gambar ID Holder ni terus  dia berkenan. Alhamdulillahhhh..


Blocking Colour gitewwww. Eh jap Blocking Colour atau Colour Blocking? Ahhhh tak kisahlah. Berminat? Mai cari saya kat sini , ARa Craft . Insyaallah 24/7 saya ONLINE.